Tai chi chuan workshop


Wanneer: vrijdagmiddag 17 mei 2019

Tijd: van 14:00 tot 15:30 uur
De zaal is een half uur voor aanvang geopend

Bijdrage: €25,-
Koffie / thee / water inbegrepen

Meenemen
Afhankelijk van het weer wordt de workshop buiten gegeven
Neem passende kleding en schoeisel mee

Informatie
Tai chi en qigong activiteiten worden gegeven door
CenterSelf, school voor taiji quan en qigong
Meer informatie vind je op www.CenterSelf.nl of
neem contact op met Jack Peters (
jack@centerself.nl of 06-1296 1278)


Tai chi quan

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.
 
Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk 'energie-oefeningen'. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.
 

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.


Kennismaken

De workshops bieden je een mooie gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere bewegingswijzen van tai chi. Je maakt kennis met de basisbeginselen en leert een aantal vormen zodat je ook thuis verder kunt gaan met tai chi.

Na de workshop zijn er verschillende mogelijkheden om Tai chi lessen te blijven volgen.

 
Over Jack Peters & CenterSelf, school voor taijiquan & qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
"Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke 'flow' te blijven."

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.