Midzomer zonnewende met Aarde ceremonie (2020)


Wanneer: vrijdagavond 19 juni 2020

Tijd: van 20:00 tot 21:30/22:00 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,-

Informatie
Meer weten? Neem contact op met Carin of Jack.
 


Midzomerzonnewende
met Aarde ceremonie


Op de avond voor midzomer ben je van harte welkom voor een viering van de terugkeer van het donker. Een moment om bewust te zijn van de barende kracht van donkerte en de mogelijkheden die in het donker verborgen liggen. Het midzomerse licht ondersteunt je daarbij.
 

Programma

 • Opening in het labyrint
  Om de avond te beginnen, loop je een half labyrint. Even tot rust komen, aankomen op deze plek, op dit moment in de tijd.

 • Introductie
  Binnen ontvang je een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midzomer in het bijzonder. Onderdeel van de uitleg is een onderzoeksvraag, die je deze avond kunt onderzoeken.

 • Aarde Ceremonie
  Op de vuurplaats vind je een schaal met as en kooltjes. Samen roepen we hier de richtingen aan en je verbindt je met het element Aarde. Onder de krachtige warmte van het midzomerse licht kun je iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Word je bewust van wat je ervoor in de plaats wilt en plant dat in de schoot van Aarde.
  Je kunt een inspiratiekaart te trekken om je verder te inspireren.

 • Eigen moment in de steencirkel of in het labyrint.
  Neem je vraagstuk mee en laat je leiden door je voeten, in de steencirkel of in het labyrint. Vind inspiratie en kracht bij een van de Negen, loop naar je centrum in het labyrint. Lees over de steencirkel of over het labyrint.

 • Afsluiting in het labyrint
  Om de ceremonie af te sluiten, loop je de andere helft van het labyrint. Afronden in dankbaarheid en waardering, terugkeren in het alledaagse hier en nu.

 • Einde
  Je bent van harte welkom voor een afsluitend drankje met iets lekkers, waar je je ervaringen kunt delen.


   

Leuk om te weten

Er is ook een midwinterviering met Vuur ceremonie in december.
 

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze avond. Zij zijn de hoeders van de Schaapshoeve met het labyrint en de steencirkel. Zij voelen een diepe verbondenheid met de natuur en het wonder van de cyclus die de natuur laat zien. Geïnspireerd door natuur van over de hele wereld, maken ze op deze avond met veel vreugde vooral gebruik van inheemse symboliek. Graag maken zij jou daar deelgenoot van op deze bijzondere avond

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina van Het Schaapshoeve Team.