Zonnewende vieringen


Wanneer: donderdagavond 18 juni 2020
Wanneer: zondagavond 20 december 2020

Tijd: van 20:00 tot 21:30/22:00 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,-
Inclusief koffie/thee/cake
Inclusief eventuele materialen

Informatie
Meer weten? Neem contact op met Carin of Jack.
 


Midzomer & Midwinter zonnewende viering

Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf. 
Het labyrint en de steencirkel helpen je daarbij.​

 

Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. 

 • Midzomer zonnewende met Aarde ceremonie

  Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.
  Het astronomische midzomerpunt is op zaterdag 20 juni 2020 om 21:44u. De viering op de Schaapshoeve is donderdagavond 18 juni 2020.

   
 • Midwinter zonnewende met Vuur ceremonie

  Met midwinter kun je bij de Vuur ceremonie alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, overdragen aan het element Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.
  Het astronomische midwinterpunt is op maandag 21 december 2020 om 10:02u. De viering op de Schaapshoeve is op zondagavond 20 december 2020.


Na de ceremonie kun je met je gevonden inzichten een wandeling maken door het labyrint of verblijven in de steencirkel.

Heb je behoefte aan een andere inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart te trekken en je kunt een handreiking uit de uitleg gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.


Labyrint en steencirkel

Op de Schaapshoeve zijn een labyrint en steencirkel aangelegd. Je kunt een steencirkel of een labyrint zien als een vorm van helige ruimte. Een afgeschermde, veilige plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is).

Je vindt hier uitgebreide informatie over het Schaapshoeve labyrint of de Negen, de Schaapshoeve steencirkel.


Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze avond. Zij zijn de hoeders van de Schaapshoeve met het labyrint en de steencirkel. Zij voelen een diepe verbondenheid met de natuur en het wonder van de cyclus die de natuur laat zien. Geïnspireerd door natuur van over de hele wereld, maken ze op deze avond met veel vreugde vooral gebruik van inheemse symboliek. Graag maken zij jou daar deelgenoot van op deze bijzondere avond.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina van Het Schaapshoeve Team.