Midwinter zonnewende met Vuur ceremonie


Wanneer: zaterdagavond 21 december 2019

Tijd: van 20:00 tot 21:30/22:00 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,-

Informatie
Meer weten? Neem contact op met Carin of Jack.
 


Midwinterzonnewende
met Vuur ceremonie


Op de avond voor midwinter ben je van harte welkom voor een viering van de terugkeer van het licht. Een moment om bewust te zijn van warmte en licht in de donkere koude dagen. De donkere dagen omhullen je.
 

Programma

 • Opening in het labyrint
  Om de avond te beginnen, loop je een half labyrint. Even tot rust komen, aankomen op deze plek, op dit moment in de tijd.

   
 • Introductie
  Binnen ontvang je een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midwinter in het bijzonder. Onderdeel van de uitleg is een onderzoeksvraag, die je deze avond kunt onderzoeken.

   
 • Vuur Ceremonie
  Op de vuurplaats is een vuur aangemaakt. Samen roepen we bij het vuur de richtingen aan en je verbindt je met het element Vuur. In het donkerste van het midwinterse duister roep je op wat je het komende seizoen wilt laten groeien. Je geeft dat wat je hiertoe je blokkeert over aan het Vuur.
  Je kunt een inspiratiekaart te trekken om je verder te inspireren.

   
 • Eigen moment in de steencirkel of in het labyrint
  Neem je vraagstuk mee en laat je leiden door je voeten, in de steencirkel of in het labyrint. Vind inspiratie en kracht bij een van de Negen, loop naar je centrum in het labyrint. Lees over de steencirkel of over het labyrint.

   
 • Afsluiting in het labyrint
  Om de ceremonie af te sluiten, loop je de andere helft van het labyrint. Afronden in dankbaarheid en waardering, terugkeren in het alledaagse hier en nu.

   
 • Einde
  Je bent van harte welkom voor een afsluitend drankje met iets lekkers, waar je je ervaringen kunt delen.

   

Leuk om te weten

Er is ook een midzomerviering met Aarde ceremonie in juni.


Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze avond. Zij zijn de hoeders van de Schaapshoeve met het labyrint en de steencirkel. Zij voelen een diepe verbondenheid met de natuur en het wonder van de cyclus die de natuur laat zien. Geïnspireerd door natuur van over de hele wereld, maken ze op deze avond met veel vreugde vooral gebruik van inheemse symboliek. Graag maken zij jou daar deelgenoot van op deze bijzondere avond.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina van Het Schaapshoeve Team.