Mantrazingen, een introductie met Thomas Kwakernaat


Wanneer: zaterdag 8 september 2018

Tijd: van 10:00 tot 16:30 uur
De zaal is een half uur voor aanvang van de workshop geopend

Bijdrage: €80,-

Informatie
Meer informatie van en over Thomas Kwakernaat vind je op zijn website www.thomaskwakernaat.nl


Een introductie tot Mantra zingen
(her)-ken je eigen stem, iedereen kan zingen

Een dagcursus voor hen die graag willen zingen!!


Onze stem is het meest natuurlijke en directe instrument dat bestaat. Voor sommigen is het spannend om te zingen. Tijdens deze workshop leer je in een sfeer van vertrouwen en veiligheid je eigen stem beter kennen en verder ontwikkelen. Na de inleiding en uitleg doen we deze dag diverse stem en klank oefeningen en we gaan we heerlijk zingen!!

Een ieder die al jarenlang Mantra’s zingt of zij die hier op een toegankelijke wijze kennis mee willen maken zijn van harte welkom.
 

Over mantra's

Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Hij wordt herhaald en is bedoeld als een continue recitatie (chant).

De activiteit is voor een ieder toegankelijk: de mantra’s bestaan uit korte simpele teksten, vaak uit het Sanskriet, die je meteen mee kunt zingen. Mantra zingen heeft bij velen een positief effect op het geestelijk welzijn en schept een mooie groepsverbinding.


Healing Sound Concert

Na deze fijne workshop met je eigen stem, kun je in de avond genieten van een Healing Sound Concert. Nada Brahma, vanuit stilte ontstaat klank; alles is klank.

Laat je meenemen door de klanken van de ‘bezielde’ Nepalese/Tibetaanse klankschalen, de authentieke Aziatische Basis Gong en Hoger Bewustzijns Gong, de Hang, Tempelschaal en andere “wereld’-instrumenten. 

De resonantie heeft een weldadig effect op geestelijk en fysiek welzijn. We eindigen vaak met het zingen van een mantra om rustig weer te ‘ontwaken’.

Thomas Kwakernaat en Jack Peters zijn de klankmeesters die je tijdens dit concert meevoeren. Aanmelden voor het concert kan hier.
 

Over Thomas Kwakernaat

Thomas Kwakernaat is afgestudeerd als Contrabassist aan het Conservatorium van Brussel en Amsterdam. Tijdens deze periode heeft hij veel optredens en een aantal CD registraties op zijn naam staan.

Toch veranderde er iets... Het fenomeen KLANK en resonantie begon in de loop der tijden een diepere, meer intense betekenis voor hem te krijgen. Hij is momenteel ook werkzaam als klankhealer, geeft klank concerten en is muziek -zang-coach en docent.

Meer informatie over Thomas en zijn werk je op zijn website: www.ThomasKwakernaat.nl