Bouw je eigen indiaanse fluit


Wanneer: zaterdag 31 maart 2018
 
Tijd: van 10:00 tot ongeveer 17:00 uur
Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 
Bijdrage: €98,-
Dit bedrag is inclusief onderdelen
Inclusief koffie/thee, exclusief lunch

Meenemen / gereedschap
Graag zelf meenemen: zie in de tekst

 
Groepsgrootte
Deze workshop is geschikt voor maximaal 10 deelnemers.BOUW JE EIGEN INDIAANSE FLUIT

Soms is het gewoon fijn en leuk om je eigen instrument te maken. Je geeft uiting aan je creativiteit, je stopt jouw aandacht en energie erin. Je instrument is direct helemaal afgestemd op jou.

Als dit je wat lijkt, geef je dan op voor de workshop met Frank Loermans. Frank neemt je mee in het proces om je eigen indiaanse fluit te maken. Hij heeft het een en ander voor je voorbereid en sommige gereedschappen voor je meegebracht.

Het leuke aan een Indiaanse fluit is dat je er intuïtief op kunt spelen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen.
 

Over de fluit

De fluit die je maakt, zal een Fis 432H fluit zijn. 432Hz betekent dat deze fluit 8 hz lager zal klinken als de meeste westerse instrumenten die allen op 440Hz afgestemd zijn. Deze Hz stemming van 432 is hoe de indianen origineel hun fluiten maakten. Deze Fis 432Hz fluit wordt ook wel de hartfluit genoemd.

De body, de buis zeg maar, is van een stevige pvc soort (wit). De fluit klinkt hierdoor behoorlijk helder. En hij is natuurlijk lekker stevig. Dus meenemen zonder zorgen over beschadigingen. Het mondstuk is van hout.

Kijk maar eens naar de foto's hoe mooi zo'n pvc fluit kan worden!
 

Zelf meebrengen

  • Lunch pakketje (thee en koffie zal aanwezig zijn)
  • Handboormachine
  • Dremel
  • Goed humeur
  • Smartphone of tablet met stemapp: Android app Gstrings; deze app kun je gratis downloaden (ik breng zelf ook een paar tablets mee, dus lukt het downloaden niet, geen probleem)