JaarwielMomenten in het labyrint en de steencirkel


Wanneer: aan de vooravond van de hemel- en aardefeesten

Zie bij CURSUSSEN voor actuele informatie

Tijd: van 20:00 tot 21:30 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,- per avond of
€140,- bij aanmelding voor alle acht avonden (eentje gratis)
Je bent van harte welkom om alle avonden aanwezig te zijn
De avonden zijn echter ook los te volgen

Meer informatie
Carin Wennink is deze avond je vertelster en hoedster
Ook Jack Peters is aanwezig als hoeder van labyrint en steencirkel
Meer informatie over hen vind je op de pagina 'even voorstellen'

 


JaarwielMomenten
in het labyrint & de steencirkel

 

De natuur laat je een oneindige cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte zien. In plaats van een linear tijdsbesef, kan dit een circulair tijdsbesef in je oproepen. Alles maakt onderdeel uit van het geheel en alles gaat door.

Ook jij maakt onderdeel uit van het geheel en van deze altijd vernieuwende cyclus. Je bent deze avonden van harte welkom om jezelf (opnieuw) te verbinden met het ritme van de natuur. Door je gedurende het jaarwiel op de energie van het moment af te stemmen, kan je je gevoel van een-zijn met de natuur vergroten. En dat kan vervolgens ook je eigen natuur verrijken!
 

Over het jaarwiel

De stand en draaiing van de aarde ten opzichte van de zon zorgt er voor dat wij in ons gebied op het noordelijk halfrond vier seizoenen kennen: lente, zomer, herfst en winter. Deze cyclus van vernieuwing, groei, verval en vernietiging heeft zichzelf al millennia herhaald. Vele volkeren, zoals inheemse stammen van het oude Europa of de inheemse Naties van Amerika, hebben deze natuurlijke kringloop weergegeven in een cirkelvorm: een jaarwiel of medicijnwiel.


De spaken in het jaarwiel: hemelfeesten & aardefeesten

Vanuit de pré-christelijke tijd bestaan er acht oude hemel- en aardefeesten. Deze acht feesten zijn zogezegd de spaken die het jaarwiel stevigheid geven.

  • De vier hemelfeesten vinden hun ijkpunt in de stand van de zon. De zonnestand bepaalt de feestdag. Dit zijn de lente-evening, zomerzonnewende, herfstevening en winterzonnewende.
  • Er zijn ook vier traditionele landbouw- of aardefeesten. Deze vier aardefeesten markeren het hoogtepunt van onze vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter. Vanuit de Keltische traditie zijn de namen Imbolc, Beltain, Lughnasad en Samhain (spreek uit: so-wen) overgeleverd.

De avonden zijn gepland aan de vooravond van de feesten zoals ze in de hedendaagse kalender over het algemeen gehanteerd worden. Bovenaan de pagina vind je het overzicht van de jaarwielfeesten en de data van onze avonden.


Werken met het labyrint en de steencirkel

Heilige ruimte kun je zien als een plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is). Als je contact wilt maken met een van deze werelden, dan helpt een heilige ruimte je om de ‘ontvangst’ zo helder mogelijk te maken.  De manier waarop de heilige ruimte is gebouwd draagt bij om je beleving zo helder mogelijk te maken.

Ook steencirkels en labyrinten zijn aangelegd als heilige ruimte. Ze zullen je JaarwielMoment ondersteunen. Laat je in het moment zelf door je gevoel of je ingeving leiden of je één van de twee of allebei wenst te bezoeken.

Als je niet bekend bent met labyrinten of steencirkels, kun je deze pagina's van onze website lezen:

Op deze pagina's vind je informatie over het labyrint en de steencirkel, handreikingen over hoe je deze kunt bewandelen/bezoeken, praktische verzoeken en algemene wenken.
 

Programma van de avonden

  • Ontvangst
  • Beknopte informatie & achtergronden over het JaarwielPunt
  • Uitnodiging voor de onderzoeksvraag / Ruimte om je eigen onderzoeksvraag te formuleren / Ruimte om een orakelkaart te trekken
  • Wandelen door het labyrint / Bezoeken van de steencirkel
  • Ruimte om aantekeningen te maken
  • Delen van ervaringen
  • Afsluiting

Het is niet de opzet van deze reeks om volledig of uitgebreid te zijn over achtergronden. De avonden zijn bedoeld als ervaringsmoment om je eigen verbinding of vraagstuk te onderzoeken. Indien je intensiever wilt werken met het jaarwiel, kan je bij Carin online jaarwieltrainingen volgen. Je vindt deze informatie op haar website.
 

Je begeleiders van deze avond

Carin Wennink is deze avond je vertelster en hoedster.
Ook Jack Peters is aanwezig als hoeder van labyrint en steencirkel.

Meer informatie over hen vind je op de pagina 'even voorstellen'.