Klankschaal smeden met Ton Akkermans en Carolina Schomper


Wanneer:
- vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april 2019
 
Tijd workshop:

- vrijdagmiddag start om 14:00 uur
- zaterdag en zondag van 09:30 tot 17:00 uur

Tijd avonden:
- start om 20:00 uur
- zaal open vanaf 19:30 uur

 
Prijs, inclusief en koffie/thee: €350

Voor soep wordt gezorgd, neem verder je lunch mee

Materiaal
Materiaalkosten zijn tussen €7 en €25 afhankelijk an de grootte van de schaal die je wilt maken.

Overnachting
Overnachting is niet inbegrepen; kijk hier voor meer informatie voor overnachten in de omgeving

Groepsgrootte
Er is plaats voor maximaal 14 cursisten
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers

Informatie
Neem contact op met Jack Peters (jack@deschaapshoeve.nl of 06-1296 1278).Klankschaal lezen

Oude klankschalen hebben allemaal een eigen verhaal. De Tibetaanse monniken maakten de schalen met groot bewustzijn en hebben daarmee op verschillende lagen hun wijsheid in de klankschaal ingebracht. En soms zelfs specifiek voor deze tijd soms; de Tibetanen wisten van de mensheidsontwikkeling. Bij het lezen van klankschalen kunnen grote wijsheid en diepe inzichten vrijkomen.

 

Op vrijdagavond 12 april mag je je eigen klankschaal meenemen. Gezamenlijk nemen we de tijd om twee tot maximaal drie klankschalen te lezen. Deelname is gratis als je aan de klankschaal maken workshop deelneemt; zo niet, vragen we een bijdrage van €20,-.

 

 

Avondconcert

Op zaterdagavond 13 april zal Ton een concert geven die je bij kunt wonen. Toegang hiervoor is €20,-.
Ook als je niet met de workshop meedoet, ben je van harte welkom voor het concert.

 


Klankschaal smeden

Klankinstrumenten maken zoals de Tibetanen het deden, eerst meditatie en vervolgens na het zetten van een intentie waar je de schaal voor gaat gebruiken, ga je aan de slag. Je eerste klankschaal is voor jezelf, je eigen heling, je eigen klank.

Een meditatief en kunstzinnig proces. Altijd een blessing, een zegening.
 

Wereld van de klank

Om een goed klankinstrument te maken, verbinden we ons met de wereld van de klank via meditatie. Het drijven (het smeden van de schaal) is een meditatief, ambachtelijk en kunstzinnig proces.  We gaan ervaren hoe de Tibetaanse schalen werden vervaardigd. Ton krijgt de informatie over klankschalen via inspiratie door, Ton is vele levens klank-smid geweest in Tibet.

Het werk hoeft beslist niet zwaar te zijn en is ook goed te doen voor mensen die wat problemen hebben met hun schouder of elleboog. Het gaat om ritme en de zwaarte van de hamer zijn werk te laten doen.

Wij nemen je mee in de wereld van de klank  Aan de hand van voorbeelden en belevenissen laten we intens de klank voelen en wat het is met al zijn wetmatigheden.

De klanken die ontstaan brengen ons terug naar de stilte van de ziel. Je eerste instrument zal een lijf schaal zijn voor eigen gebruik. Bij een volgende workshop kan je een therapeutische schaal, staven, triangel, cymbaaltjes, buis gong of gong gaan maken.
 

Aansluiten op het klankveld

De klankschaal wordt ingewijd en aangesloten op het klankveld ( dimensie) voor deze tijd. Klank is de basis voor creatie en hoe je het bespeelt is heel belangrijk en daar zal aandacht aan worden besteed.

Leren luisteren naar de klanken, de energie en de stilte zal ons bewust maken van de natuur met al zijn facetten en ons dieper in contact brengen met onze ziel.
 

Werken op de Schaapshoeve

Centrum de Schaapshoeve is gelegen in het buitengebied van Langenboom in de prachtige Brabantse Peel. Op het terrein liggen een labyrint, een steencirkel en een levensboom, waar je kunt aarden, mediteren, verbinden. ‚Äč
 

Over Ton Akkermans

Stichting Odebaer is een samenwerking van krachten en kwaliteiten van Carolina Schomper en Ton Akkermans. Hierin streven zij ernaar zichzelf en de medemens samen de gelegenheid te bieden zich te kunnen ontwikkelen tot een volwaardig spirituele aardebewoner.

Ton Akkermans is healer, coach & restauratie koperslager en smid.
Carolina Schomper is balletdocente, danstherapeut en sensi-therapeut.

Beiden zijn energiewerkers en doen energiewerk voor de aarde.
Samen hebben ze zich ontwikkeld in de wereld van de klank en geven klankworkshops.

Meer informatie en achtergronden vind je op hun website www.klankcreatie.nl