Framedrum spelen


Wanneer: zaterdagmiddag 2 juni 2018

Tijd: van 14:00 tot 16:30 /17:00 uur
Je bent welkom vanaf 13:30 uur
Hou er rekening mee dat de workshop wat kan uitlopen
 
Bijdrage: €75,-
Dit bedrag inclusief koffie en thee en een online cursus  

Informatie
Meer informatie over deze workshop en Misja Vermeulen kun je vinden op zijn website: www.framedrumworkshop.nl


FRAMEDRUM SPELEN


Deze framedrum workshop is bedoeld voor beginners en is dus om kennis te maken met het bespelen van de framedrum. Voor deze workshop heb je geen muzikale achtergrond nodig. De workshop wordt stap voor stap opgebouwd zodat je een goede start kan maken op dit fascinerende instrument.
 

Wat leer je op een Framedrum workshop?

  • De juiste lichaamshouding en handpositie
  • Lapstyle en freehand technieken
  • Samen een basis ritme neerzetten en daarop variaties/solo's Leren spelen binnen dit basis ritme
  • Dynamische accenten leren spelen
  • Verschillende "ethnische" ritmes leren spelen
     

Misja laat een stukje horen


Framedrum zelf meenemen, lenen of kopen?

Wat is er nou leuker dan op je eigen drum een workshop te volgen, zodat je nog fijner met je instrument kunt spelen? Je bent van harte welkom je eigen framedrum mee te nemen.

Heb je geen drum, kun je een van mijn drums lenen.

Ik heb geen winkel: je kunt geen framedrum bij mij kopen. Indien je dat wilt, kan ik je wel adviseren bij de aanschaf van een eigen instrument. Globaal gezien zijn de kosten van een Remo framedrum is tussen de €40,- en €60,-. Voor andere merken zoals Meinl, Schlagwerk, betaal je tussen de €140,- en €200,-.
 

Over Misja Vermeulen

Muziek is een gift die Misja Vermeulen al vroeg in zijn leven gegeven is. Met liefde en veel plezier maakt hij al sinds zijn 10e levensjaar muziek. Een muzikale reis die hem van het spelen van de drums, gitaar naar de Indiase sitar, sarod en ook Turkse saz en ud heeft gebracht.

Maar het ritmisch muziek maken heeft hem altijd al getrokken, van het allereerste begin op de westerse drums, en de niet westerse percussie instrumenten die daar op volgde zoals: de Egyptische Darabouka, de Udu en uiteindelijk de Framedrum die hij al sinds 2007 bespeelt. Dit is te horen in de CD Soulvation die hij in 2009 heeft uitgebracht.

Momenteel speelt hij ook bij: Boventoonensemble Diapason, en hij sluit ook regelmatig aan bij een groep Derwish dansers die hij dan ritmisch begeleid op de framedrum. Ook begeleidt hij ritmisch de sjamanistische chant- sessies gegeven door Alexander van Breemen en ook begeleid hij de singer-songwriter Danalyze.

Momenteel geeft hij naast de frame drum workshops ook sinds 2009 yoga en meditatieles in Oosterhout en Breda via zijn Ganesha Yogaschool.

Meer informatie vindt je op: www.framedrumworkshop.nl