Labyrint: Kennismaken met het labyrint


Wanneer: vrijdagmiddag 16 maart 2018

Tijd: van 13:30 tot ongeveer 16:00 uur
Je bent welkom vanaf 13:00 uur

Bijdrage: €36,-

Groepsgrootte:
Minimaal 4, maximaal 12 personen 

Informatie
Meer informatie over het labyrint op de Schaapshoeve vind je op de pagina Labyrint.
Meer weten? Neem contact op met Carin of Jack.
 


Kennismaken met het labyrint
Hoe werkt het en hoe maak je er een?
 

Wat is een labyrint? Wat is dan een doolhof?
Hoe werkt het? Werkt een boswandeling hetzelfde?
En hoe maak ik er zelf een?

 

Over het labyrint

Een labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat gaat over het pad naar binnen. Het is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat je altijd naar het doel of het centrum leidt.

Je kunt het labyrint zien als weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart. Een ruimte waar je gedachten kunnen verstillen en je gevoel gehoord kan worden, waar hart en hoofd in balans kunnen komen. Een korte route naar je intuïtie, een spiegel, een pelgrimstocht naar bezieling, een probleem-oplossend instrument.


Kennismaken met het labyrint

De beste manier die wij kennen om je te laten kennismaken met het labyrint, is als je er gewoon eens een loopt. Zelf ervaren hoe het in elkaar steekt, zelf het pad volgen, ontdekken dat je niet in een doolhof beland bent. En ontdekken wat er allemaal kan met het labyrint.

Deze middag kan je het labyrint nader onderzoeken, zelf ervaren en lopen. Je krijgt een uitleg over het labyrint en de achtergronden, wat het verschil is met een doolhof, je hoort meer over verschillende manieren van het wandelen in het labyrint en je leert hoe je een labyrint zelf kunt tekenen en maken. Natuurlijk ga je ook zelf het labyrint in!

Enkele reacties:
"Carin en Jack wisten onmiskenbaar waarover ze het hadden. Ze leidden ons in voor hun labyrint. Dat deden ze op een begrijpelijke, aardse en toegankelijke manier. Ook in het labyrint hielden zij ons, zonder dat dat opviel of hinderde, in de gaten. Hun toon en de zorgvuldigheid waarmee zij onze groep omringden, voelde weldadig aan, en daarmee veilig." - Hans

"Dat was een uitstekende dag gisteren, waarvoor veel dank. Het was een interessant voorproefje, want ik voel wel dat dit onderwerp onuitputtelijk is." - Ellen
 

Programma van deze middag

Naast een introductie en achtergronden over het labyrint, ga je met pen en papier aan de slag en leer je hoe je zelf een klassiek labyrint kunt tekenen. Verschillende manieren van het lopen van en werken met het labyrint passeren de revue en uiteraard loop je zelf verscheidene keren het labyrint. Tussen de onderdelen door is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en inzichten.
 

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze dag. Na een (hernieuwde) kennismaking met het labyrint tijdens een reis naar Glastonbury, zijn Carin en Jack de drijvende kracht geweest achter het aanleggen van het labyrint op de Schaapshoeve.

Carin en Jack over het labyrint:
“Het labyrint is een bijzonder instrument. In de tijd die we er nu mee werken, blijkt elke wandeling een andere gewaarwording of nieuwe ervaring op te leveren. Het is telkens weer verrassend anders. Je kunt het labyrint gebruiken als weg naar je hart, als versterker van je intuïtie, als probleem-oplossend instrument. En je kan er ook mee lachen, spelen en blijven ontdekken!”

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina van Het Schaapshoeve Team.