Bouw en speel je eigen didgeridoo


Wanneer: woensdagmiddag 22 april 2020

Tijd: van 13:30 tot 16:30 uur
Je bent welkom vanaf 13:00 uur.
Hou er rekening mee dat de workshop iets uit kan lopen.

Bijdrage: €55,-

Informatie
Deze workshop gaat door bij 10 deelnemers.
Maximale groepsgrootte 15 deelnemers.

Let op:
Deze workshop wordt in de tai chi tuin gegeven. Bij erg slecht weer zal de workshop eventueel verzet worden.

Graag zelf meenemen
Gasbrander of verfafbrander


Bouw en speel je eigen didgeridoo

Ken je het bijzondere geluid van een didgeridoo, het blaasinstrument dat de Aboriginals van Australië al duizenden jaren gebruiken? Het is een geweldig instrument en zoals je misschien wel weet, vereist het een bepaalde techniek om hem te bespelen. Deze middag kan je zelf je didgeridoo maken én je leert de eerste technieken om hem te bespelen!
 

Didgeridoo

Aan het begin van de workshop vertelt Marcel je meer over het bijzondere instrument didgeridoo (spreek uit: didzjeridoe). Je hoort meer over achtergronden, de oorsprong, de cultuur en ook het een en ander over geneeskunde.
 

Onderdelen

Met behulp van eenvoudige onderdelen maak je je eigen didgeridoo. Basis is een pvc pijp, die afgezaagd is om er een D-toon uit te krijgen. Met bijenwas maak je het mondstuk. De gasbrander of verfafbrander gebruik je om de pvc pijp een mooie hout-'look' te geven.
 

Bespelen

Het laatste uur van de workshop wordt besteed aan het leren bespelen van de didgeridoo. Je doet ademhalingsoefeningen en je leert over basistrilling, boventonen, geluidseffecten. Uiteraard komt ook de circulaire ademhaling aan bod.
 

Programma

  • Welkom met koffie en thee
  • Introductie
  • Didgeridoo maken
  • Eerste tonen uit je didge halen
  • Afsluiting