DSC november 2019

de Schaapscourant - november 2019
 
Beste lezers en lezeressen,

Het lijkt wel of het weer nog steeds niet helemaal voor herfst gekozen heeft. Zo is het opeens weer 18 graden en zo is het toch ook weer koud. Kom fijn naar de Schaapshoeve! Wandel het labyrint, bezoek de steencirkel of warm je binnen aan fijne activiteiten.

Deze maand weer bijzondere dingen te ervaren. Je kunt je eigen indiaanse fluit maken (in twee soorten nog wel!), genieten van verschillende concerten (Diapason komt weer!), meer te weten komen over dubbelstaartige (!) meerminnen, en nog veel meer. 

Zien we je snel?
Tot dan!

Graag tot ziens op de Schaapshoeve!
Jack Peters & Carin Wennink
Onderwerpen in deze nieuwsbrief 
 
 • Onder de aandacht: Meermin lezing met klank
 • Wist je dat...
 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten in oktober
 • Vooruitblik naar november
 • 2020 in zicht
  Selma Sevenhuijsen
Onder de aandacht:
Meermin lezing met klank


De Schaapshoeve is blij om opnieuw Selma Sevenhuijsen te verwelkomen. Zij zal samen met Jack Peters een workshop verzorgen naar aanleiding van haar nieuwste boek ‘Vrouw aan de hemelpoort. Reis door Italie op zoek naar de dubbelstaartige meermin’. In dit rijk geïllustreerde boek laat zij onder meer zien dat de sirena’s van oudsher ook met klank werden geassocieerd. In de oudheid bespeelden haar priesteressen drums en sistrums. Tot ver in de Middeleeuwen werden zij afgebeeld met muziekinstrumenten als harpen, gitaren en fluiten.

In deze lezing willen wij de dubbelstaartige meermin laten herleven via klank en beeld. Selma zal een korte inleiding geven op de bevindingen in haar boek, en Jack zal daarbij de meerminnelijke tonen laten klinken. Selma heeft haar boek onder meer geïllustreerd met haar eigen schilderijen van de meermin, en zij is daarmee na de publicatie ervan doorgegaan. De belangrijkste zal zij meenemen, als inspiratie voor de deelnemers om na de lezing hun eigen meermin te maken, met potlood of verf, en wie weet ook andere materialen. En uiteraard is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van het boek aan te schaffen (€29,75)

Zondagmiddag 24 november a.s., een prachtige lezing met klank over de mystieke dubbelstaartige meermin.
 
Wist je dat...

...je de Schaapshoeve ook kunt huren? Je kunt bijvoorbeeld de Deel huren voor je activiteit rondom persoonlijke groei en welzijn

...het superleuk is om de Schaapshoeve te huren voor de groei en het welzijn van je bedrijf? En dat je dan een inspirerende combinatie kunt maken met tai chi, klank of labyrint?

...er ook kleine kamers te huur zijn? Rustig gelegen, met uitzicht op de natuur. Perfect geschikt voor coaching sessies, kleine groepen tot 6-8 personen, het schrijven van je boek?

...we onze mooie activiteiten ook naar jou kunnen brengen? Tai chi, labyrint, klank: we komen naar je toe voor op maat gemaakte lezingen en workshops. Ook fijn voor bedrijven! Neem contact met ons op voor meer informatie.

...je een mooi filmpje kunt bekijken met een rondleiding door de Schaapshoeve?
  klavertjevier
Spreuk van de maand

"Zonder de stenen in de bedding
zou de beek geen lied hebben."


- Carl Perkins
Activiteiten in november
 • 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling - start zaterdag 2 november 2019:
  Online workshop, dus je kunt van thuis uit meedoen. Carin Wennink is je reisleider door het labyrint in deze reis over de hele wereld. Een mooie kennismaking met het labyrint, maar ook leuk voor hen die er al mee bekend zijn.
   
 • Tai chi praktijkavond - maandagavond 4 november 2019:
  Speciaal voor (oud-) leerlingen of diegenen die deze vormen beheersen. Een keer in de maand kun je alle tai chi vormen voorbij laten komen. Een fijne avond om je flow van qigong en tai chi te onderhouden.
   
 • Meditatie-avond - donderdagavond 7 november 2019:
  Elke eerste donderdagavond van de maand kan je je een heerlijk uurtje terugtrekken in en met jezelf. Jack Peters omringt je met stilte en klank.
   
 • Puur Gong klankconcert - zaterdagavond 9 november 2019:
  In dit klankconcert van Jack Peters vertellen de gongs het verhaal... 
   
 • Bouw je eigen bamboe fluit - vrijdag 15 november 2019:
  Van een bamboe stok, uit de tuin van de Schaapshoeve, maak je deze dag je eigen indiaanse fluit. Frank Loermans en Jack Peters doen het voor.
   
 • Kennismaken met voetreflex - zaterdag 16 november 2019:
  Praktische workshop waar Karin Oudshoorn je de eerste kneepjes van het voetenvak leert. 
   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 16 november 2019:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en er wordt een algemene boodschap doorgegeven.
   
 • Spelen op een ocean drum - zondagmiddag 17 november 2019:
  Jack Peters vertelt je over achtergronden, laat je oefenen, spelen, samen muziek maken op zo'n prachtige ocean drum. 
   
 • Awareness Expansion Workshop - zaterdagochtend 23 november 2019:
  Duik in meer van jou, laat los wat je dacht te zijn. Pim Smit en Lamané vertellen er meer over.
   
 • Concert van Boventoonensemble Diapason - zaterdagavond 23 november 2019:
  Genieten met Tim, Misja en Fred en hun prachtige klankconcert. Concert in nieuwe vorm!!
   
 • Meermin lezing met klank - zondagmiddag 24 november 2019:
  De dubbelstaartige meermin komt tot leven in beeld en klank. Selma Sevenhuijsen geeft een inleiding op de bevindingen in haar nieuwste boek. Jack Peters laat daarbij de meerminnelijke tonen klinken.
   
 • Voetreflex massages - dinsdag 26 november 2019:
  Boek je persoonlijke voetreflex massage bij Karin Oudshoorn. Ze is er elke maand. 
   
 • Bouw je eigen indiaanse drone fluit - zaterdag 30 november + zondag 1 december 2019:
  Met Frank Loermans een drone fluit maken: de basis G klank blijft meeklinken terwijl je 'op de andere helft van de fluit'  de andere klanken kunt spelen. 
  CenterSelf
ontspannen - genieten - tijd voor jezelf

boek eens een klanksessie!

met klankmeester Jack Peters
Vooruitblik naar december
 • Tai chi praktijkavond - maandagavond 2 december 2019:
  Speciaal voor (oud-) leerlingen of diegenen die deze vormen beheersen. Een keer in de maand kun je alle tai chi vormen voorbij laten komen. Een fijne avond om je flow van qigong en tai chi te onderhouden.
   
 • - K L A N K - concert - zaterdagavond 7 december 2019:
  Dit zal geen ligluister concert zijn zoals je dat van Jack Peters gewend bent. Deze -k l a n k- sessie zal om jouw aandacht, voorstellingsvermogen, nieuwsgierigheid en verwondering vragen.
   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 14 december 2019:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en er wordt een algemene boodschap doorgegeven. Lezing met Jozef van Arimathea, neem ajb een kaars mee.
   
 • Midwinter zonnewende viering - vrijdagavond 21 december 2019:
  Samen de terugkeer van het licht vieren én dankbaar zijn voor de kracht van het donker. Met Carin Wennink en Jack Peters.
2020 in zicht

Mis je iets? Zin in iets? 
Laat het ons weten!
  Labyrinspiratie
(her) verbinden met je innerlijke kracht

doe een 
sessie in het labyrint

met drempelhoedster Carin Wennink
 
We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten!

Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink