Visie & doelstellingen

De Schaapshoeve is een plek waar mensen samen kunnen komen. Een ontmoeting van mensen die iets te delen hebben met mensen die iets willen ontvangen. In dit proces van ontmoeten en delen groeien we allemaal en zeker in ons wel-zijn, want ook delen is groeien.

We leven in een tijd en maatschappij waarin opleidingen voornamelijk gebaseerd zijn op een materialistische en economische kijk op de wereld. Ook de dagelijkse gang van zaken in de wereld om ons heen, op het werk of in de media, richt zich op feiten en financiën, deadlines en targets.

De Schaapshoeve wil bijdragen aan de ontwikkeling van de gevoelskant van de mens, ruimte scheppen voor het hart, en de intuïtieve bron van wijsheid in ieder van ons op laten borrelen.

Ons uitgangspunt is dat indien een gezonde balans gecreëerd wordt tussen deze beide kanten - ratio en gevoel -, een evenwichtig en harmonieus samenspel ontstaat die een goede toekomst voor al het leven overal ondersteunt.

En die goede toekomst begint bij jou.

Bij jouw ontwikkeling en welzijn.
 


Stiltrum

We noemen de Schaapshoeve ook wel 'stiltrum'; een centrum waar rust in de omgeving maar vooral de stilte in jezelf ruimte schept om inzicht in je zelf te krijgen.

Wij menen en zijn ervan overtuigd dat de activiteiten die we organiseren hierin bijdragen.
 


'Ontwikkeling en welzijn’ is het uitgangspunt voor de activiteiten van de Schaapshoeve.

  • Ontwikkeling’ gaat natuurlijk over jou. Jij bent het middelpunt. Het draait om jou. Soms in combinatie met de buitenwereld, Maar voornamelijk met je binnenwereld. Jij bent degene die in het middelpunt staat.
  • Ontwikkeling’ gaat ook over verandering. Dat kan natuurlijk spannend zijn, of confronterend. Hier op de Schaapshoeve willen we het vooral samen met jou een fijne en mooie ervaring maken. Zodat je met nieuwe inzichten, op welke manier dan ook verkregen, weer verder reist.
  • Welzijn’ zegt meteen al: hier gaat het over jouw ‘wel-zijn’, dat jij je goed voelt. Over je fit en lekker voelen. Gezond en vitaal. In balans en vanuit je kracht.
     

Bereikbaar voor iedereen

Het is ons doel om persoonlijke groei en welzijn bereikbaar te maken voor iedereen:

  • we willen heel veel verschillende activiteiten aanbieden zodat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past;
  • we willen -naast betaalde activiteiten- ook activiteiten organiseren die gratis of met een vrijwillige bijdrage zijn.

Er zijn regelmatig workshopleiders die hun passie en kunde met je willen delen tegen gereduceerd tarief of op vrijwillige basis. We zijn hen dankbaar dat zij hun wijsheid zo vrij met iedereen willen delen en op hun manier bijdragen aan persoonlijke groei beschikbaar voor iedereen.
 


Wie je ook bent, wat je ook zoekt...

...wees van harte welkom op de Schaapshoeve.

We zien je aan het eind van je verblijf graag een stukje ‘gegroeid’ en ‘weller-zijn’ je pad weer vervolgen.

Jack Peters & Carin Wennink